2

Abelard 2.Bölüm - Toz ve Külün Kısa Tarihi



Abelard, 20. yüzyılın başlarında, az sayıda kadının yaşadığı hayali Kananivka yakınlarındaki bataklıkta yaşayan küçük bir civcivdir. Bir gün, bataklığa arkadaş grubuyla tatile gelen güzeller güzeli Eppily ile karşılaşır ve aklı başından gider. Böyle başlar Abelard'ın güzelliği kazanma arayışı. Ve bu emelde ona şüpheli bir tavsiye verilir."Eppily gibi bir kızın gönlünü fethetmek istiyorsan, ona Ay'ı sunmalısın. Ya da, en azından, yıldızlardan bir demet."

Bunun üzerine kararını verir, haşmetli evini terk edip Amerika'ya doğru yola çıkacak, ve icat edildiği söylenen uçan makineye binerek ona Ay'ı yakalayacaktır, sevgisini ispat etmek için.

Bu kulağa oldukça masalsı bir yolculuk gibi gelebilir.Tıpkı büyük gözlü, sevimli antropomorfik karakterler nedeniyle çocuklara uygun bir grafik romana benzemesi gibi. Bunların sizi aldatmasına izin vermeyin.Bu hikayenin sayfalarında hayatın zorlu ve soğuk gerçekleri var. Irkçılık, bağnazlık, şiddet, yoksulluk gibi. Ve hepsinin karşısında tüm masumiyeti ve iyiliği ile Abelard.

Yazar: Regis Hautiere
Çizer: Renaud Dillies
Çeviri: Lenard
Balonlama: Mandos

2 yorum:

Bilibili Yavrucak, Zıbartan Teması © 2017 - 2021 Bilibililer