5

Muhteşem Yazlar 5 - Londra Çağırıyor

1979 kışı, yıl bitmek üzere ve Falderaultlar için tatlı anılarla dolu olduğu söylenemez. Aileyi, 12 gün geç çıktıkları (yeni bir rekor!) ve berbat geçtiği anlaşılan geleneksel tatillerinden dönmüşken buluyoruz. Maddie, patronu Bayan Delmotte'den bıktığı kadar işinden de bıkmış durumda. Pierre'in uzun yıllar asistanlığını yaptığı Bay Garin, sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Ve Pierre'den yaratıcısı olduğu seri Zagor'u devralmasını istiyor. Böylelikle, finansal sıkıntılarla kariyerlerinde ilerlemek istedikleri yol arasında sıkışıp kalan Falderaultlar, zihinlerini boşaltmak ve yılı mutlu bir şekilde uğurlamak için güneşe doğru yol almaya karar veriyorlar. Yani... neredeyse hepsi. Julie, yoğun ders programı yüzünden Belçika'da kalmak zorunda. Louis'in ise çok daha farklı planları var.

Ve hoş bir sürpriz: Çizgi roman bittikten sonra, Paulette'in bakış açısıyla anlatılmış, harika illüstrasyonlarla süslü yedi sayfalık komik bir düzyazı hikâye var.



Hikayede geçen şarkılardan oluşturduğumuz şahane toplama albüm:




5 yorum:

  1. ''Muhteşem'' 19 MAYIS Gençlik ve Spor Bayramı geldi.

    YanıtlaSil
  2. Emekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Her bir macerasında bolca güldüğüm, bir o kadar da hüzünlendiğim 'Muhteşem Yazlar' sanıyorum bu 5.sayı ile adına yakışır şekilde muhteşem bir final yaptı... Falderaultgillerin dört küçük ferdi elimizde büyüdü desek yeridir; baksanıza dünün küçük Louis'i bile koca delikanlı olmuş, kendi parasıyla PF konserine bilet bile almış. Evin çizer babasının kendi jenerasyonunun ünlü gurubundan bi' haber olması ve bazen Pink Fiyonk, bazen Fiyort bazen de Fiyasko diye dillendirmesi gerçekten garipti. Bir kuşak çatışması elbet olağan durum ama bunun PF üzerinden olması... hay sen çok yaşa Pierre ! :) Paulette'nin kaleme aldığı nefis düzyazıdan anladığım kadarıyla, Franco rejimini iliklerine kadar hissetmiş nice faşist darbeler yorgunu Miguel dedemiz de hayata veda etmiş... Bu güzel seçki ve emekleri için Lenard / Mandos arkadaşlara -sıradaki çevirinin Prudhomme/Rabate ikilisinin “Vive La Marée” olması dileğimi saklı tutarak- teşekkürlerimi sunuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri devam ediyor. 6. sayısı çıktı, İngilizcesi gelince çevireceğiz. Vefat eden Maddie'nin babası Henry (Dede Tonton). 3. sayıda birlikte tatile çıkmışlardı. Önerdiğiniz esere de mutlaka bakacağım. Güzel yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  4. Daha önceki sayılardan farklı olarak kitabın sonunda Walt Disneyvari resimlemelerle zenginleştirilmiş okunası düzyazıyı bir veda olarak algılamıştım, devam edecek olması harika bir haber. Ayrıca verdiğiniz tamamlayıcı bilgi için de teşekkürler..

    YanıtlaSil

Bilibili Yavrucak, Zıbartan Teması © 2017 - 2021 Bilibililer