0

Photoshop Tarama İyileştirme ve Arkaplan Temizleme




Selamlar… 

Photoshop ile renklendirme yapmaya başlamadan önce, taramalarımızı iyileştirmemiz ve arkaplandan arındırmamız gerekiyor ki renklendirmemiz göze daha güzel görünsün.


Taramamızı (resmimizi) PS ile açtıktan sonra, "düzeyler (levels)" katmanı açarak, gözümüze düzgün gelecek şekilde ilk ayarlamamızı yapalım. 




Genellikle bu ayar tek başına yeterli oluyor. Gelgelelim resmimizin kalitesine göre farklı düzenlemeler de gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda "eğriler (curves)" katmanı yaratarak, yine gözümüze düzgün gelene kadar ayarlamalarımızı yapıyoruz. 



Ardından "canlılık (saturation)" katmanı yaratarak son ayarımızı gerçekleştiriyoruz. 

Şimdi gelelim arkaplanı temizlemeye. Öncelikle tüm katmanlarımızı seçip "ctrl+e" yaparak birleştiriyoruz. Katmanımızın kilidi açıyoruz. Kanallar sekmesine geçerek, "RGB" paneline "CTRL"ye basılı tutarak tıklıyoruz ve katmanlar paneline geri dönüyoruz. Resmimizin üzerinde aşağıdaki gibi çizgiler oluşacaktır. 



SHİFT+CTRL+I (tersini çevir) yaparak (Seç (select) menüsünden ulaşabilirsiniz.) CTRL+J ile işlemimizi sonlandırıyoruz. Alt katmandaki resmimizi "göz" simgesinden kapatarak ve ya silerek tertemiz, boyamalık taramamıza merhaba diyoruz. 😃



Bilibili Yavrucak olarak "ben bunlarla uğraşamam, daha basit bişiyler yok mu?" diyenleri de düşündük ve bir "Eylem (actions)" hazırladık. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. 


İndirmiş olduğunuz dosyayı çift tıklayarak photoshop'da açıp, "eylemler(actions)" menüsü üzerinden kullanabilirsiniz. 


Görüldüğü üzre eylemimiz iki parçadan oluşuyor: düzeltme ve katmanlama. Düzeltme'ye tıkladığınız zaman otomatik olarak renk ayarlamaları yapılacaktır. 



İsterseniz bu kısımda hoşunuza gitmeyen katmanları kaldırabilirsiniz. Daha sonra "katmanlama"ya tıklayarak arkaplanı temizleyebilirsiniz. 

Videodan (ses yok maalesef) nasıl uygulandığını görebilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilibili Yavrucak, Zıbartan Teması © 2017 - 2021 Bilibililer