2

H. P. Lovecraft - Deliliğin Dağlarında


Birkaç hafta önce keşfettiğim death metal grubu Sulphur Aeon sayesinde Lovecraft sevgim depreşti. Bende hazır depreşmişken, “Deliliğin Dağlarında”nın İthaki ve Dost Kitabevi basımlarını epub yapıverdim. Bu iğrenç derecede güzel kitabı okumayan kalmasın. 🙂

Kitabın İthaki baskısını, Barış E. Alkım Dost Kitabevi baskısını Hasan Fehmi Nemli çevirmiş.

İthaki Baskısı:
“Konuşmak zorunda bırakıldım, çünkü bilim adamları nedendir bilmem, benim önerilerimi dinlemeyi reddettiler. Güney Kutbu’nun planlanan -kapsamlı fosil avcılığını, tarihî buz örtüsünün toptan delinmesini ve eritilmesini içeren- keşfine karşı çıkışımın nedenlerini kendi isteğim dışında anlatıyorum. Ve bunu yaparken daha bir gönülsüzüm, çünkü uyarılarım boşuna olabilir.”

Dost Kitabevi Baskısı:
“Bilim adamlarının önerilerimi dinlemeyi, niyeyse, reddetmiş olmaları yüzünden konuşmak zorunda kaldım. Büyük çapta fosil araştırması yapmak ve eski buz örtüsünü tabanına kadar delip eritmek amacıyla Antarktika’ya yapılması tasarlanan sefere karşı çıkış nedenlerimi istemeye istemeye anlatıyorum. Uyarılarım boşa gidebileceği için de, oldukça gönülsüz yapıyorum bunu.”

Paragraflarıyla başlıyor.

Şahsen İthaki baskısı daha çok hoşuma gitti. 🙂

“Tekeli-li! Tekeli-li!”

♬Yıldız başlı Tanrılardan
Size selam, size selam getirmişem ♫

                                      
                                           İthaki
Dost



2 yorum:

  1. Teşekkür ediyorum, Le Guin maratonunu bitirince Lovecraft maratonuna başlamayı düşünüyordum, ekitap okuyucu cihaz için epub formatı çok daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epub candır, Hocam. :) Kodlamadır, düzenlemedir baya bi uğraştırsa da son raddede bütün bunlara değiyor. Keyifli okumalar diliyorum.

      Sil

Bilibili Yavrucak, Zıbartan Teması © 2017 - 2021 Bilibililer